• Juuls van Erp

Review: Eenvoudig digitaal piano leren spelen? Dit kan met pianolessen van René Knops


Je kent het wel. Je begint vol goede moed een instrument te spelen, maar na een tijdje komt de klad erin. Of je wilt heel graag piano leren spelen, maar je hebt een drukke baan of gezin. Je kunt of wilt niet dagelijks studeren. Het noten lezen is ingewikkeld en frusterend.


Kortom: Je wilt gewoon op een leuke en makkelijke manier piano leren spelen. Gewoon lekker op gehoor spelen, zonder teveel noten te hoeven lezen?


In deze review zoeken wij uit of pianolessen van René Knops iets voor jou zijn.De volgende onderwerpen zullen aan bod komen in deze review:


 • Wie is René Knops?

 • Algemene informatie over de cursus

 • Voor wie is deze cursus bedoeld?

 • Succesverhalen

 • Kosten van de cursus


Wie is René Knops?


Réne Knops is geboren en getogen in Brabant en speelt al vanaf zijn 10e levensjaar piano. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij meer dan 40 jaar ervaring heeft op het gebied van pianospelen en inmiddels al meer dan 25 jaar fulltime piano en keyboarddocent is.


Voordat hij digitale lessen begon aan te bieden werkte hij op een muziekschool, hier heeft hij veel werkervaring op kunnen doen en is hij erachter gekomen in welke vormen verschillende pianolessen het beste aangeboden kunnen worden voor 'beginnende' pianisten en herstarters.


Sinds 2012 kun je een online pianocursus via hem volgen. Inmiddels heeft hij meer dan 3000 online cursisten gemotiveerd. Deze community wordt steeds maar groter.


Algemene informatie over de cursus


De pianolessen van René worden aangeboden via een digitale leeromgeving. De cursus legt je van A tot Z uit hoe de piano werkt, welke akkoorden je moet kennen en nog veel meer.


Het lesprogramma bestaat uit een bundel van 6 cursussen + extra bonusmateriaal.

Hieronder tref je meer inhoudelijke informatie aan over de cursussen en het bonus materiaal.


1. Instapcursus (11 lessen, video's en lesmateriaal)


In de instapcursus kom je geen noten tegen, maar leer je 4 basisakkoorden. Met deze 4 basisakkoorden kun je snel veel liedjes spelen.


Je leert wennen aan de manier waarop René zijn les geeft. De lessen zijn helder en duidelijk. Je gaat gelijk aan de slag op de piano.


René legt een oefening uit aan de hand van een naspeelvideo. De toetsen zijn extra duidelijk te zien omdat gebruik wordt gemaakt van dubbel oplichtende toetsen.


2. Beginnerscursus (53 video's incl. pdf lesmateriaal)

De beginnerscursus bestaat uit 8 modules die vervolgens per module zijn opgebouwd uit verschillende video's. De eerste module is een herhaling uit de instapcursus. Vervolgens ga je dieper op de stof in. Je leert onder andere wat intervallen zijn.


3. Gevorderde cursus (30 video's incl. pdf lesmateriaal)


In dit deel leer je meer over de verschillende soorten akkoorden en de theorie erachter. In 6 modules legt René uit hoe dit in de praktijk werkt, waarna je dit zelf kunt uitproberen en oefenen.


De uitleg is duidelijk en eenvoudig. Handig ook om de theorie achter de muziek te weten. Doordat je de logica begrijpt is het eenvoudiger en sneller toe te passen.


4. Notencursus (7 video's incl. pdf lesmateriaal)

In 5 modules leer je alles wat je moet weten over noten. Het is niet iets wat je graag doet en het kost wat tijd, maar je hebt er de rest van je leven profijt van.


5. Naspeel liedjes en oefeningen (52 videos)

Tijdens de cursus komen verschillende liedjes voorbij en daarnaast krijgt je nog eens 52 naspeelvideo's met bijbehorende bladmuziek, van onder andere:

 • Hallelujah

 • My heart will go on

 • Mag ik dan bij jou

 • Someone Like You

 • Let it be

 • Amélie

 • Ave Maria

 • Für Elise

 • etc..


Je ontvangt naspeelvideo's met oefeningen om je techniek te verbeteren. Je leert akkoorden spelen met je linkerhand, terwijl je rechts de melodie speelt.

Maandelijks geeft René LIVE webinars en trainingen ter ondersteuning aan zijn leden. Alle opnames zijn terug te kijken op het forum.


6. Technologie video's (hoe werkt opnemen, Youtube, midi, etc.)


Deze video's vertellen je alles over het opnemen van muziek. Handig om feedback te krijgen als je online piano leert spelen. Je kunt hiermee controleren wat je nog kunt verbeteren in je spel.


Ook leer je hoe je opnames kunt maken met je computer, laptop, telefoon en tablet. René legt hij uit hoe je deze kunt delen op de community website, zodat hij zelf én je mede-cursisten feedback kunnen geven!


Nog belangrijk!

Op het moment dat je een tijd lang geen pianolessen hebt gevolgd om wat voor reden dan ook, krijg je nog steeds toegang tot alle lesstof en video's, kortom er is sprake van levenslange toegang tot de cursus.


Klik hier om naar de website van René te gaan voor extra informatie en aanschaf van deze cursus.


Voor wie is deze cursus bedoeld?


De online pianocursus van René is niet specifiek gericht op één doelgroep, maar geschikt voor verschillende doelgroepen.


Je kunt deze cursus volgen als beginner, met nul piano ervaring. De reden hiervoor is dat je geen noten hoeft te kunnen lessen en alle lessen zo zijn ingedeeld dat het stapje voor stapje wat moeilijker wordt. Hierdoor zijn de lessen ook niet saai om te volgen en krijg je keer op keer een nieuw uitdaging.


Daarnaast kun je deze cursus ook volgen als je al enige piano ervaring hebt. Doordat je sheets krijgt met akkoorden en gedurende de cursus wordt gemotiveerd om noten te gaan lezen kun je jezelf hierin ontwikkelen. Daarnaast zijn er ontzettend veel turtorials met piano stukken voor gevorderden.


Tot slot is de cursus ook er geschikt voor kinderen. Door de drukke agenda's van kinderen; sporten, school en natuurlijk met vriendjes afspreken, kan het soms lastig zijn om fysiek pianoles te volgen op vaste tijden. Doordat de lessen van René altijd online toegankelijk zijn, kan je kind op momenten dat het hem of haar uitkomt pianoles volgen.


Het is overigens ook toegestaan om de cursus met meerdere mensen te volgen, indien deze tot het gezamenlijke huishouden behoren. Je hoeft dus niet ieder apart de cursus aan te schaffen, dit kan enorm schelen in de kosten.

Succesverhalen


Inmiddels zijn er al meer dan 3000 cursisten die bij René pianoles volgen.

Cursisten geven aan dat René goede info en lesmateriaal paraat heeft.


Daarnaast zijn er veel cursisten die al jarenlang het pianospelen onder de knie proberen te krijgen, maar door gebrek aan motivatie kwam er telkens niks van terecht. Door de pianolessen van René boeken ze nu enorme vooruitgang, door onder andere challenges uit te voeren en webinars te volgen.


Op Facebook krijg hij door zijn succes een hele goede recensiescore van maar liefst 4,9 sterren uit de 5 sterren.

Hieronder kun je enkele ervaringen lezen over de Pianoles van Rene.Kosten van de cursus


Bij het betalen van de cursus zijn er twee keuzes:


Keuze 1: Termijnbetaling

Je betaalt de cursus in 6 termijnen, waarbij je elke maand maar €39,- betaald. Na deze 6 maanden heb je levenslang toegang en geen extra kosten.


Keuze 2: Betaling ineens

In het geval dat je de cursus liever in een keer betaalt, dan kun je kiezen voor een eenmalige bijdrage van €149,-. Dit is de goedkoopste betaling en na je betaling heb je levenslang toegang en geen extra kosten. VOORDELIGSTE KEUZE
De online pianolessen van René kosten normaal gesproken €897,- maar door een enorme korting die wordt gegeven bespaar je meer dan €500!

In het geval dat de lessen niet zo zijn als je verwacht had dan geldt er een 100% niet goed geld terug garantie, met een termijn van 30 dagen.


Het enige wat je dan hoeft te doen is een mailtje sturen naar René en hij stort gelijk het geld terug op je rekening, je loop dan ook geen risico's.

Klik hier om DIRECT naar de website van René te gaan voor extra informatie en aanschaf van deze cursus.


5 keer bekeken

© 2019 by Review Link.nl

  • Instagram