• Maud Havenga

Hulp bij je labrador puppy opvoeding? Lees onze Labrador Handboek review!

Bijgewerkt: 2 okt 2019

Zoek jij hulp of tips bij het opvoeden van jouw labrador? Wil jij meer weten over de eigenschappen van een Labrador? Lees onze review over het complete handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador!

Je staat op het punt eigenaar te worden van een mooie zwarte, bruine of blonde labrador (pup) of misschien ben je dit zojuist geworden. Hoe bereid ik me voor op de eerste dagen en daarna? Hoe voed ik mijn labrador op? Hoe maak ik mijn pup zinlijk? Zoveel vragen en wat moet ik allemaal weten? Vind ik al mijn antwoorden in dit handboek?


Wat moet je precies weten over het complete handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador?

We bespreken;

 • Algemene informatie Labrado

 • Er komt een labrador (pup) in huis.

 • Voeding & verzorging

 • Gezondheid Labrador

 • Fokken met een labrador

 • Herplaatsing van een labrador

 • Conclusie Handboek Labrador


Informatie labrador


Als je op zoek bent naar informatie over de labrador, dan tref je op internet een hoop aanbieders aan.


Het handboek Labrador begint met wat algemene informatie, waaronder de geschiedenis, kenmerken, gedrag en karakter. Alles wat je moet weten als je besluit een labrador pup of volwassen labrador retriever hond in huis te nemen, tref je hier.


Vragen als: Past een labrador bij mij? Kies ik voor een pup of een volwassen hond? Waar koop ik een labrador pup? Waar let ik op bij het kopen van een pup? Waar koop ik een volwassen labrador? Kies ik voor een rue of een teef? Past een labrador bij kinderen en andere huisdieren? Al deze vragen komen uitgebreid aan bod.


Er komt een labrador (pup) in huis


Alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de komst van je labrador pup tref je hier. Hoe maak je je huis en tuin puppy-proef en welke puppybenodigdheden schaf je aan. Informatie over de eerste nacht kan hierbij uiteraard niet ontbreken.

Het valt mij op dat deze informatie met name gericht op de komst van een pup in huis en niet zozeer voor de komst van een volwassen hond. Dit zou een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor deze doelgroep.


De eerste periode is de belangrijkste periode waarin de pup wordt opgevoed tot volwassen hond. Alle basisinformatie over omgangsregels met de pup, socialisatie, zindelijkheidstraining en de opvoeding lees je hier. Maar ook het voorkomen of afleren van ongewenst hondengedrag komt naar voren.


Tenslotte kun je zelf aan de slag met het aanleren van een aantal commando’s.


Een labrador is gek op zwemmen en apporteren. Dit zit in zijn bloed. In het e-book wordt ook hieraan aandacht besteed. In het boek tref je uitgebreide informatie aan hoe een labrador een voorwerp moet zoeken, op te pakken, bij je te brengen en lost te laten.


Voeding & Gezondheid


Een goede labrador heeft een glanzende vacht en een krachtige, energieke uitstraling. De gezondheid van de labrador komt uitvoering aan bod. Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Algemene verzorging van het haar, ogen, oren, nagels en gebit, maar ook het bestrijden van parasieten zoals vlooien en teken.

 • Informatie over het voer. Welke bestanddelen zijn gezond of juist schadelijk voor mijn hond. Welke voersoorten zijn er en hoeveel voermomenten kies ik voor mijn hond.

 • Er zijn een aantal rasspecifieke ziekten bekend bij een Labrador, zoals heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogaandoeningen. Wat zijn de kenmerken en verklein je de kans op een van deze ziektes.

 • Iedere hond heeft vaccinatie nodig. Tegen welke ziekmakende virussen en bacteriën moet de labrador beschermt worden en wanneer.

 • Waarom is ontwormen zo belangrijk.

 • Het wel of niet castreren (steriliseren) van een labrador.


Fokken met een labrador


Indien je wilt gaan fokken met de labrador komt hier veel bij kijken. De auteur raad aan je goed te gaan verdiepen in de voors en tegens. Mede omdat je als fokker verantwoordelijk bent voor het af te leveren “product” in dit geval dus jouw pup.


Je zult een hoop zinvolle informatie aantreffen die je in overweging kunt nemen, voordat je een beslissing neemt of je al dan niet wilt gaan fokken met jouw labrador teef.


Herplaatsing van een labrador


Je hoopt het natuurlijk nooit, maar het kan voorkomen dat de situatie zo veranderd dat je niet meer in staat bent om voor je labrador te zorgen. In dit hoofdstuk tref je waardevolle informatie aan wat je kunt doen wanneer je je hond wilt laten overplaatsen.


Conclusie het complete handboek voor een gezonde, gelukkige en gehoorzame labrador: Weet jij nu alles over het opvoeden van een labrador?

*****


Als je op zoek bent naar informatie over het opvoeden van een volwassen of labrador pup: het Labrador Handboek geeft je veel nuttige informatie.

Over de auteur kunnen we weinig informatie vinden. Waarschijnlijk is de naam Jan Jacobs een pseudoniem.


Het bedrijf welke achter de uitgave zit is Blue Sky Marketing. Dit mediabedrijf zit achter meer e-books over hondenrassen.

Er zijn geen reviews of ervaringen terug te vinden op internet.


Dit is voor mij de reden om zelf het boek aan te schaffen. Toeval of niet. Ik ben een labrador bezitter. Reus, mijn hond is 3 jaar. Dit handboek zou ik iedereen aanraden! De informatie is naast interessant ook zeer leerzaam en toepasbaar!


De normale prijs voor het handboek is € 47,-. Er geldt nu een tijdelijke prijs van € 37,-. Voor dit bedrag krijg je veel nuttige, bruikbare informatie. Met de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je daarnaast weinig risico.


Naast het handboek krijgt je momenteel veel gratis bonus materiaal ter waarde van € 49,75. Dit betreffen 5 extra e-books vol met nog meer handige tips en aanbevelingen voor je labrador.Weet je ALLES over het opvoeden van een labrador na het lezen van het Handboek Labrador? Nou, alles is misschien te veel gevraagd, wel een heleboel zaken die je zeker moet weten als je een labrador pup krijgt of hebt. Het boek geeft wel veel handige, bruikbare, toepasbare informatie.


Indien je meer wilt weten over de labrador in het algemeen of hulp bij het opvoeden, dan raden wij zeker dit handboek aan.


De normale prijs voor het handboek, inclusief alle extra e-books is € 49,75. Via onderstaande kortingslink kun jij deze informatie nu ontvangen voor maar € 37,-.159 keer bekeken

© 2019 by Review Link.nl

  • Instagram