• Rob Groot

Het ideale licht altijd bij je met de Spekular Lite. Lees hier onze review.Met een professionele lamp als bijvoorbeeld de Spekular Lite, heb je altijd je eigen belichting bij je. Overal waar je heengaat, overal de ideale belichting.


De Spekular is ontworpen als het enige licht wat je nodig hebt.De volgende punten zullen we hieronder behandelen.

 • Wat is de Spekular Lite van ZÜCA Europe

 • Voor wie is deze professionele lamp bedoeld?

 • De verpakking van de Spekular Lite

 • Wat zit er in de doos?

 • De kwaliteit

 • Hoe zet je de lamp zelf in elkaar?

 • Informatie over de lichtbron

 • Andere mogelijkheden

 • Wat viel ons op?

 • Verbeteringen

 • Conclusie


Wat is de Spekular Lite van ZÜCA Europe

De Spekular Lite is ontworpen als het “enige licht wat je nodig hebt”. Je bespaart ruimte en je krijgt bovendien waar voor je geld.


Direct zonlicht is het meest ideale licht om iemand mee op te maken of een video op te nemen, maar dit is niet ter beschikking en in veel gevallen vaak onpraktisch. In dit geval is LED-licht het beste alternatief.

De Spekular LED-lamp bestaat uit drie LED balken die in verschillende lichtvormen kunnen worden geplaatst. Eén balk fungeert als bron welke de andere twee balken aandrijft om de vorm van het licht te vormen.


Voor wie is deze professionele lamp bedoeld?

De Spekular Lite versie is speciaal uitgebracht voor de mobiele make-up artist, haarstylist en kapper. Eigenlijk iedereen die op zoek is naar het perfecte mobiele licht.

Inmiddels hebben veel vloggers dit professionele licht ook ontdekt.


Waarom? Het licht is bijna overeenkomstig aan daglicht. Het monteren en demonteren van de lamp is "a piece of cake". Tenslotte is de lamp eenvoudig te transporteren naar elke gewenste plek door de handige compacte opberg-case.


De verpakking van de Spekular Lite


De Spekular Lite komt in een witte verpakkingsdoos met daarin een case.


Onze eerste indruk van de Spekular Lite uit de doos is dat de case stevig en georganiseerd is.


Ja, dit lijkt misschien een voor de hand liggende functie, maar wij kunnen je niet vaak genoeg vertellen hoe groot de negatieve invloed is van een slechte verpakking op een mooi product.


Het is erg belangrijk voor de on-the-go makeup artist, kapper of vlogger en deze details zijn niet te missen.


De case bevat aan weerszijden uitsteeksels waaraan de bijgevoegde shouldertrap bevestigd kan worden. Daarnaast bevat hij een handvat aan de bovenkant.


Door deze details is het eenvoudig om de lamp meer te dragen naar de gewenste bestemming.


Wat zit er in de doos


In één case vind je drie LED-balken of "strips", drie verstelbare connectoren of "ellebogen" om de balken met elkaar te verbinden, een houder om aan lichtstatieven te bevestigen, een telescopische stok of monopod inclusief klem, een houder voor je mobiele telefoon of een spiegel, een voedingsadapter en een draagriem.


De Kwaliteit


De eerste indruk van de kwaliteit is goed.


De connectoren zijn gemaakt van plastic en het is lastig te zeggen hoe deze volhouden met langdurige slijtage. Overigens zijn ze wel van stevig kunststof en breken ze niet gemakkelijk.


De LED-balken zijn gemaakt van duurzaam aluminium dat prima zou moeten blijven zitten als je in deze kit wilt investeren.


Elke lichtstrip is 30x4 centimeter, met een gewicht van 1,3 kg.


Hoe zet je het licht in elkaar?


Het licht is eenvoudig te monteren.


Hieronder volgen een 7 stappen waarin vermeld wordt hoe je de lamp in elkaar zet:


 1. Bevestig de LED-balk met aan/uit-knop aan een connector en draai de knop van de connector vast.

 2. (De connector bevat twee buitenste knoppen en een binnenste, door de buitenste los te draaien kunnen de balken bevestigd worden aan de connector, door de binnenste los te draaien kun je de balken van elkaar af en naar elkaar toe bewegen.)

 3. Schuif de telefoonhouder en houder voor de monopod door de gleuf aan de achterkant van de eerste balk en draai de knoppen vast.

 4. Bevestig nu de overige twee balken aan de horizontale balk met behulp van de connectoren en draai alle knoppen vast. (Als het goed is heb je nu een driehoek gevormd.)

 5. Monteer de klem van de monopod aan de monopod door deze aan de onderkant van de monopod vast te draaien.

 6. Zet nu het bovenste gedeelte van de monopod in de monopodhouder door allereerst de onderste schroef van de monopodhouder los te draaien, de monopod in de houder te plaatsen en vervolgens de schroef vast te draaien.

 7. Bevestig de lamp als geheel (lamp + monopod + monopodklem) aan de hendel van het frame door middel van de klem.

 8. Draai de lamp tegen de klok in om de monopod los te draaien en de lamp uit te trekken. Draai de lamp met de klok meer om de monopod in een vaste positie te brengen.


En zo het je in 7 eenvoudige stappen de Spekular LITE in elkaar gezet.


Obstakel:

Als je de lamp voor het eerst in elkaar zet, dan kan het wat uitzoeken zijn om alle onderdelen goed in elkaar te zetten, maar als je het één keer gedaan hebt dan zal je het de volgende keer in 5-10 minuten kunnen doen.


Bij het aansluiten van de lichtstrip op de elleboogconnector moet je soms wel een beetje druk uitoefenen om deze goed in elkaar te zetten. Dat was eigenlijk onze enige zorg om het licht te monteren.

 

Let er ook goed op dat bij het monteren van deze driehoek het belangrijk dat je de LED-balk met aan/uit-knop horizontaal hebt zitten (zie afbeelding).


Zoals eerder vermeld, zijn er een meerdere vormen die je kunt ontwerpen, wat dit licht zeer uniek maakt. Wij kozen voor de driehoek omdat we dit zelf het leukste en handigste vorm vinden.


Op het moment dat je de lamp al een tijdje gebruikt en behoefte hebt aan een andere opstelling dan kun je dit gemakkelijk doen door een extra balk en connector aan te schaffen of door de bovenste connector in de driehoek los te koppelen en de twee balken uit elkaar te bewegen om een U-vorm te creëren.Informatie over de lichtbron De lamp maakt indruk. Vanwege zijn formaat, met 14,5 watt per lamp, werpt hij zeker veel licht.


Wij hebben veel verschillende sets gebruikt in allerlei prijsklassen. Deze produceren evenveel licht als sommige kits met een prijs hoger dan € 1.000 - € 1.500.


De lichte kleurtemperatuur is vergrendeld op 5.600k en heeft een stralingshoek van 120 graden.


Er is een beschikbare aanpassing voor dimmen van 10-100 procent, met behulp van een draaiknop.


Een van de nadelen is dat het niet de mogelijkheid heeft om de lichttemperatuur te veranderen.

Spekulaire lampen hebben een hoge CRI / TLCI-classificatie van 94 + / 96 +, wat wijst op een nauwkeurige en getrouwe kleurweergave.

Elke LED-sectie is mooi en compact voor op reis.

Wat viel ons op


 • Veelzijdigheid: Dit is wat ons echt opviel en wat ons in de eerste plaats interesseerde. De mogelijkheid om lampen te combineren, vorm te geven en te splitsen is een geweldige optie. De mogelijkheid om drie lichtopstellingen te maken met behulp van een set bestaande drie LED-balken (met slechts één Master LED-lamp), is erg slim.


 • Transport: Het gewicht van de lamp is erg laag en daardoor eenvoudig mee te tillen naar de gewenste locatie. Daarnaast zorgt de handige shoulderstrap ervoor dat je de lamp over je schouder kunt dragen op het moment dat je handen vol zijn.


 • Gebruiksgemak: Doordat het licht geleverd wordt inclusief klem en monopod, is het gelijk gebruiksklaar. Je hoeft dus niet te investeren in een apart statief van een paar honderd euro. Mocht je wel een eigen statief hebben, dan kan de lamp hier eenvoudig op gemonteerd worden door middel van de bijgeleverde monopod- of statiefhouder.

Verbeteringen

 • Kwaliteit – De connectoren zijn gemaakt van kunststof en het is lastig te zeggen hoe deze volhouden met langdurige slijtage/gebruik.


 • Lichttemperatuur - De mogelijkheid om van koele naar warme kleurtemperaturen te veranderen zal dit licht echt A + maken.

Conclusie

Het is een geweldig idee en concept. Uiteraard kan deze kit worden verbeterd om zijn volledige potentieel te bereiken, maar voor deze doelgroep (mobiele make-up artist, kappers, vloggers etc.) is dit een ideale oplossing.

Je kunt de prijs hoe dan ook rechtvaardigen; de LED werpt een goede hoeveelheid licht, het is een veelzijdig product, handig in gebruik en eenvoudig onderweg mee te nemen.

Wil jij de Spekular Lite aanschaffen, dan kan dit momenteel met een leuke korting. Bekijk het product dan via de link in de foto hieronder.
2 keer bekeken

© 2019 by Review Link.nl

  • Instagram